Saturday, May 7, 2011

pemalas!



assalamualaikum :)


sudah berapa hari tak update blog.
oih,awat malaih gila ni??


*ok fine!buruk..hahaha



semenjak habis matriks ni sumpah tak tahu nak buat apa selain daripada tidur,on9,tv.bosan kan?seronok tengok kawan2 lain buat part time.aku bukan tak nak buat.bukan malas ke apa.tapi memandangkan hujung bulan jun ni my family akan pindah ke kuala kangsar,macam kesian pulak nak mintak kerja for just less then two months kan?tak kan ada majikan nak hire pekerja for a very short period.ada ke eh?kalau ada memang esok jugak aku kerja.kalau korang ada peluang kerja yang macam tu,boleh la recommend kat i.hehehe.

bukan apa.rasa macam bila duduk kat rumah makin kuat makan.macam2 lah yang aku nak cuba masak.kalau cuba masak je tapi tak makan takpe.ni,MasyaAllah..berselera macam jin.haha.takde la sampai macam tu.mungkin sebab sebelum ni aku diet tak makan nasi for half a month.gila kan?percubaan pertama dan berjaya.nak buat balik lepas ni.tapi mama dengan ayah tak bagi.tu yang lama2 terpengaruh and minggu ni start makan nasi balik.bukan sikit,banyak tu.macam mana nak kurus.sia2 je puasa nasi lama2.haish.baiklah.esok mula balik puasa nasi.kuat semangat ciksyeqa!!

mama : makan la nasi..kejap lagi pengsan ke apa mama yang susah
anak mama : ala ma..mat salleh tu tak makan nasi elok je.........


oh ye.bersempena dengan hari ibu,esok nak buat suprise kat mama.memandangkan mama tak ada kat rumah which mean mama berada dekat rumah baru di kuala kangsar,esok nak balik ke sana senyap2..hehehe.mesti mama kaget.awwww.ok fine,tak ada la suprise sangat kan?tapi...biar lah!!hahah.mama,i love u..

itu saja lah.oh ya..jangan lupa doakan perjalanan aku ke kuala kangsar esok selamat.aku naik bas lompat2 je..save budget..hehe.bye bloggers :D




p/s : selamat hari ibu buat semua yang bergelar ibu di luar sana :)

4 comments:

p.e.y.u.z. said...

haha syeqa nafsu macam jin.haha suka part tu. tengok tu,betapa sayangnya auntie jamie kat kau . dia takut kau pgsan kalau xmakan.makan saje la.sikit2 cukup

ciksyeqa said...

@peyuz : amboi pey..suka klau part2 aku makan eh.hahah.sebab tu la aku syg aunty jamie.haha

yaya said...

alah sya..awat tak truskan je??org kate klu nk kurus memg kne tggalkn nasi.sbab nasi lah pnyebab utama bdn kite bkembang..

ciksyeqa said...

@yaya : tulah yaya.hari ni dh termakan nasik plak,hehe..xpe2.esok tekad nk start balik!!