Saturday, November 19, 2011

Untuk Kita Semua yang Tak Sempurna


assalamualaikum :)


aku terfikir.kenapa ramai yang terlalu mencari kesempurnaan?padahal masing-masing tahu tak akan ada manusia yang sempurna dalam dunia ni.yang lelaki,kalau nak gf nak yang lawa,pandai masak,body solid, semua la..kalau yang perempuan pulak nak bf yang hensem,bergaya,kaya,badan tough,jambu*errrr..pelik kan?taste nak tinggi je.sedangkan diri kita pun dah memang tak sempurna.


well people,tahukah anda ketidaksempurnaan(tak pasti ejaan) itu selalu nya membawa kebahagiaan.contoh,kalau gf or wife awak kurang lawa dari model2 hot lagi bagus,tak payah la awak nak jeles-jeles orang lain nak pandang orang yang tersayang tu.kalau si bf or husband awak tak sekaya VVIP pun ok.sekurang-kurangnya tak ada la perempuan-perempuan pisau cukur yang terhegeh-hegeh nak mengikis si dia.dapat tak apa yang apa aku nak cakap ni?faham kan?bagus...nah seposen.


so kesimpulannya,if you love someone,accept him/her for who they are.tak perlu lah nak mencari kesempurnaan kerana diri kita pun tak sempurna.so chill jejaka2 dan gadis2 yang merasakan diri mereka tidak sempurna.ingat lah bahawa sesungguhnya Allah telah jadikan manusia ini sebaik-baik kejadian.so,dont worry my dear.ALL IS WELL :)




p/s : kita mungkin tak akan jadi sempurna,
tapi sekurang-kurangnya kita perlu berusaha kan.
bukan untuk dapatkan kesempurnaan,
tetapi untuk dapatkan kejayaan :)

8 comments:

amalina sahaja said...

waaa aku baru nk tulis pasal ni <3

ciksyeqa said...

takpa2..nak tulih pun takpa..biaq 1 dunia tahu..wahahaha

Nurul Fahiza Mohd Puad said...

=) good point dear!!!!

ciksyeqa said...

hihi..thanks fahiza :)

~DeaLin~ Luv!! said...

setuju:)
nice entry..
btw.. me bru follow anda..
meh laa singgah umah me gak..>.<

✿Ziera✿ said...

semua org memang x sempuna :)

fifaa razak said...

cewah~ hehe

fifaa razak said...

cewah~ hehe