Saturday, December 4, 2010

x hebad sgt .. tp alhamdulillah :)







assalamualaikum :)

okeh
..dari tajuk post kali ini mesti semua dpt agak ape yg aku nk tulis kan?
yez..psl result..
hmmm..
diz week semua student matrix seluruh malaysia dpt result PSPM..
PSPM tu ape?
jap2..aku pn da lupe tu singkatan utk ape..
senang citer,final exam utk sem 1..

mlm sblm keluar 2,
semua kecoh2 nak buat solat hajat la..
ape la..
tu la manusia..dh nk keluar result..
baru kecoh2 nk doa lah,solat hajat lah..
*sedang menasihatkan diri sendiri (-,-')
ade yang dah siap bg wasiat terakhir konon2 kalau esok mereka kne kick,
tolong tgk2 kan mak cik kafe..
*yg ni x pasal
x pun tolong tengok2 kan bf diorg kalau2 diorg curang..
*ape kejadahnye aku nk kene jage bf korg??

apa yang pasti..semua muka cuak mlm 2..
termasuk lah aku..
tp aku berlagak cool je mcm x de ape2 yg nk jadi esok..
sahabat2 sampai pelik tgk aku..
diorg punye la mcm nk pengsan sbb cuak..
aku buat bodo je..
alasan aku sbnrnye..
aku x nak korang tensyen2..so,salah seorg antara kita kene la berlagak cool kan?
harharhar
padahal dalam hati TUHAN je yg tahu mcm mana jantung aku ni menahan diri dr explode...


*macam biasa gambar tiada kena mengena

sahabat2 aku asyik cakap yg diorg mesti akan tersingkir..
aku x taw kenapa ayat2 diorg 2 bikin aku panas..
dan aku akan marah diorg cam nih..
"cube doakan yang baik2..jgn la negative sgt."
ni plak jwpn diorg..
"tapi result 2 kan dh sampai kt pengarah..dah x bleh buat ape dh"
sekali lagi beliau kena marah.
"nothing imposible,kalau ALLAH dah tetapkan result kita gempak..dalam apa cara sekali pun,result kite akan gempak..walaupun result kite skrg ni dh ada kt tangan pengarah..ALLAH tu maha mengetahui..dan DIA tahu apa yang terbaik utk kita.. :) "
so..sahabat2..jgn sekali-kali berhenti berdoa.. :D

hari yg dinanti-nanti pn tiba.
lebih kurang kul 10.15 pg..da ramai gilak beratur kt dewan al-farabi..
ramai yang menangis..ramai yg melompat..
aku..cuma mampu tersenyum..
walaupun result x gempak mana..
tapi syukur alhamdulillah :)
aku rasa result aku da lebih dari cukup dari effort aku selama sem 1 yg lepas..
yg lagi byk main2 dari belajar..
ish3..
sekurang-kurang nya aku msih lagi dapat menghirup udara segar KMPP.

yez..memang aku tak berpuas hati dengan apa yag aku dah dapat..
dan,pada pendapat aku,rasa x puas hati ni dah menaik kan semangat aku..
utuk lebih struggle utk sem 2 ni..
da aku dah berjanji dengan NABILAH FHIRQA yg kitorg da tanak main2 lg pas nih..

and yez..aku jugak jelous tgk sahabt2 yg lain ada yg dapt result gempak giler..
x yah jauh2..dalam kelas aku sendiri pun ramai yg 4.0 flat.
memang result 2 layak utk diorg sume dgn effort diorg yg memang aku salute gile lah!
sem ni aku nk jadi mcm korg jugak lah!
insyaallah :)
*kecik2 dah pkai spec..

dah3..tak mau sedih2..
yang lepas 2 biar kan lepas..
memang kita dah x boleh nak ubah kan..
yang kita boleh ubah cuma lah masa depan..
dengan cara usaha dari sekarang!
so..chill lah!

di kesempatan ini aku nk wish congratulations to all my freinds.
yg dapat result gempak..
PEYUZZ,SYAWAL,BOB..
korg mmg gempague lah!
utk BELLA,AINA,ATIKAH,TIRAH,HANI..
syukur kita masih lagi dapat sama2 bernafas di KMPP..
utk sahabat2 yg kurang berjaya..
ALLAH tu maha mengetahui..
dan utk AINA SOFIA..
buat keputusan yg terbaik..aku x halang apa yg hg nk buat..tapi pastikan dulu hg dh fikir masak2. :)

thats all for this time..
again.. chill ya :)
tamau stress2.
:)



7 comments:

Atikah Saffi said...

sheqa! maceh! ada nama aku!

syeqa[lah!] said...

eh3..no biggie dear :)
thanx 4 ur commet

nome malas login said...

hoii. dapat berapa?
haha


anyway, tahniah yunk. syg awk lahhh

fairuz.fairuz said...

hohoh.aku pun cuak gile doh mase nak amek rsult.rase nak pengsan.bajet nak tengok pukul 5,bajet surprise ah.tapi tak tahan.lcturer sume kasi kuliah cuti soh pegi tgok rsult.

syeq,kau hebat gak doh.sume org hebat je.cume usaha,doa setiap org lain2.aku pn taklah blaja mane.time stdy week pon bantai tgk movie.tapi allah dah cakap KUN FAYAKUN.alhamdulillah.ok sume org,jgn memain lepas ni

syeqa[lah!] said...

nome si pemalas:hmm..ok2 cam 2 je..lebih sikit je dr 3..x smpai 4 flat..

peyuz:terharu dgr nasihat ko.. :')

aiman rashidd said...

:) senyum sheqa .aku ada :p lalallalalalalalalllaa

syeqa[lah!] said...

thanx aiman..terharu :')